Emy Cederblad

Blå baby shower & vecka 32
Jag & mamma hade varit & handlat kläder till bebis - hur mycket fint som helst❤️
Nu börjar det bli verkligt, på riktigt!
När vi kom hem var det första jag la märke till att persiennerna i köket var nerdragna & spontana kommentaren har "Men varför har han rullat ner?". Vi gick in & snabbt förstod jag varför ... Fram hoppar alla mina närmsta vänner & syster med de äldsta syskonbarnen. De skjuter konfetti & jag inser, babyshower såklart! Men jag ser snabbt på deras miner att någonting inte blev som tänkt ... Vänder mig om & ser det som chockat alla. På väggar, tak, golv - ja, överallt fanns blått pulver. Det skapade smått hysteri & alla började hjälpas åt att städa, som tur var insåg vi fort att det gick bort åtminstone. Två storstädningar senare hittar vi fortfarande blått pulver här & där, så här i efterhand ett fint minne. Var försiktiga med konfetti!! 
Är lyckligt lottad med så många fina människor runt oss som delar glädjen tillsammans med oss❤️ Speciellt tack till mina syskonbarn som styrt upp allt... 

Vecka 32 kom & med den besök hos specialist mödravårdscentralen. Allt ser fortsatt fint ut & han vägde in på 2255g (15% över medel) Heja bebis! Även flödet till & från honom ser fint ut & nytt för denna gången var att de även gjorde ett CTG, vet inte om det berodde på hur det blev sist men enligt läkaren är det "rutin så lång in i graviditeten". Gjorde även en extra koll på moderkakan i och med de lakuner som de tidigare upptäckt. De finns kvar men ingenting tyder på att det skulle vara någon fara, däremot är moderkakan delad så viktigt att tänka på efter förlossningen (dvs att allt kommer ut som det ska). Har även varit på ultraljud av mitt hjärta för att säkerställa att det ser fint ut inför förlossning, där har jag inte fått besked än. 
I övrigt börjar nu planeringen hos barnmorskan inför förlossningen & jag ska påbörja ett förlossningsbrev. Tyvärr ska min barnmorska sluta i slutet av februari så då kommer jag mest troligt att byta mottagning till närmare där jag bor. Typiskt såhär i slutet av graviditeten men så är det. 
Vi har också hunnit med att ta gravidbilder, så himla glad att vi gjorde det & resultatet blev över förväntan. Tack Mia & Frida som gjorde detta möjligt ❤️

Nu går vi snart in i vecka 35 & kan knappt fatta att du snart är här 💙