Emy Cederblad

Juldrama
Så var det på lilljulafton dags för kontroll hos specialist mödravårdscentralen som sker var fjärde vecka ... Jul eller ej!
Tillväxtultraljud som såg fint ut, han ligger precis på medel & väger nu 1,4kg! Heja🩵
Därefter dags för att kolla flödet till & från bebis! Även detta görs vis ultraljud. Efter några minuter får jag ont i magen, kallsvettas, blir yr & mår lite illa (exakt samma känsla fick jag tidigare i veckan när jag var & färgade bryn & fransar - även då liggandes på rygg). Säger hur jag mår till barnmorskan som tar det på allvar direkt & ber mig beskriva hur jag känner & frågar mig regelbundet hur jag mår. Hon ber mig också att lägga mig på sidan ... Upplever att undersökningen tar längre tid än sist men avslutas med att flödet ser bra ut. MEN säger hon, jag behöver bara prata med läkaren. Aldrig ett bra tecken tänker jag ... Efter en stund kommer hon tillbaka & säger att de vill koppla upp mig på CTG för att kolla bebisens hjärtljud, för under undersökningen hade tydligen hjärtljuden försvagats. Kopplas upp & ligger där en stund, plötsligt ser jag hur signalen försvinner. In kommer en ny barnmorska "Då får vi se om vi får kontakt igen" men precis då kommer hjärtslagen tillbaka - tydligen signalfel. Efter cirka 40min konstaterar läkaren att det ser fint ut & därav ingen anledning till oro. Även min livmodertapp kollas, den är precis som den ska. Trots det vill hon att jag kollas med CTG även dagen efter, på julafton.
Morgonen efter kopplas jag upp igen, inne på förlossningen. Allt annat är stängt.. Får dela rum med en kvinna som är i början av sitt värkarbete, varken roligt för henne eller för mig. Det som enligt barnmorskan ska ta cirka 30min blir till 50min innan jag ringer på klockan & undrar vad som händer. Barnmorskan kommer in & säger att de inte är helt nöjda med CTG:n & att hon ska prata med sin kollega. Efter en stund kommer hennes kollega in & säger att de tappar signal hela tiden & att de därför inte kan mäta på ett korrekt sätt ... Tydligen tappar de signal för att han rör sig, känns ju positivt ändå. 
Jag får tillsist lägga mig på sidan & hon spänner om mätinstrumentet med hopp om att signalen nu ska hålla. Så äntligen, efter ytterligare 25 minuter kommer barnmorskan in igen & säger att läkaren nu har godkänt det & jag kan gå hem & fira jul❤️
Var jag inte orolig innan ....