Emy Cederblad

vecka 24
Händelserik vecka förra veckan!
Förra måndagen var vi äntligen på ultraljud för att kolla upp moderkakan & de gropar som de upptäckte sist (lakuner).
Som tur var fanns det inga övriga tecken på att något skulle vara fel & de här groparna är bara ett av flera tecken på det som man befarade! Det som de var oroliga för (kort beskrivning) var att musklen som håller ihop det hela inte skulle vara hel & därmed skulle det finnas stor risk för läckage från moderkakan vilket hade inneburit komplicerat kejsarsnitt ganska så direkt med b la kirurger inblandade. De vill dock kolla moderkakan igen i vecka 32.. 
I onsdags var det dags för ultraljud igen, denna gång för att mäta & kolla hans tillväxt. Han ligger precis på medel & väger in på hela 725g ... Lilla💙 

Efter det ultraljudet var det nästan direkt in på nästa ultraljud där flödet från moderkakan till navelsträngen mättes vilket var hur bra som helst.. Sist men inte minst träffade jag specialist läkaren som kunde konstatera att allt hittills ser fint ut, nya tider för samma procedur om 4 veckor - närmare bestämt på lilljulafton! Vi hann även med att diskutera vaccination & landade i vaccination mot influensan & kikhosta.. 
❤️