Emy Cederblad

ofrivillig barnlösas dag vs morsdag

Ofrivillig barnlösas dag, 210529. Jag tänker, var uppmärksammas detta?! Har på nyhetsmorgon på tv:n och tänker att det vore på sin plats att belysa och uppmärksamma ämnet... Inte för att det krävs en specifik dag för det, det borde göras ändå, i större utsträckning än vad det gör - för att uppmärksamma alla oss kämpar där ute! Tvärtom blir det däremot dagen efter, då det är morsdag (lite ironiskt att dessa dagar ligger efter varandra, eller?). För oj, vad detta uppmärksammas. Har återigen på nyhetsmorgon, där meteorologen börjar med att säga: "Det blir en solig morsdag" ... Programledaren är inte sen med att haka på hon heller, vid det stående triss-skrapet frågar hon glatt den som ska delta "Jaha, morsdag. Har du några barn?" Lyckligtvis hade deltagaren det, men om svaret hade varit nä?

På Aftonbladet går det denna dag att läsa en artikel med rubriken: ”Lista: Därför är mammor hjältar, har krafter som får andra superhjältar att blekna”. Alla kvinnor utan barn som kämpar på det ena eller andra sättet kämpar förstås inte lika hårt som de kvinnor med barn …

 Alla mail & sms med reklam från olika företag som trillar in under dagen som en ständig påminnelse "Du har väl inte missat morsdag?" Nä, tro mig, det har jag inte. Imorgon är en ny dag och dessutom en dag närmare att få möjlighet till att bli förälder tänker jag på kvällen när jag lägger mig.